Salzburg'un işi zor

Salzburg'un işi zor

FUTBOL Haberleri

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men ettiği, CAS'ın vize verdiği Fenerbahçe, Avusturyalı rakibinin karşısına ekstra motivasyonla çıkıcak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki temsilcimiz Fenerbahçe, Avusturya'nın Salzburg takımıyla eşleşti. İlk maç 30 veya 31 Temmuz'da Salzburg'ta Euro2008'den önce EM Stadyumu olarak bilinen 31 bin 895 kişilik Red Bull Arena'da oynanacak. Rövanş ise 6 veya 7 Ağustos'ta Kadıköy'de. Devler Ligi 3. ön elemesinde diğer eşleşmeler ise şöyle oldu: Nordsjaeland - Zenit, PAOK - Methalist Kharkiv, PSV Eindhoven - Zulte Waregem ve Olimpique Lyon - Grashoopers.
DEVLER SONRAKİ TURDA
F.Bahçe, 3. ön eleme turunu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselebilmek için son aşama olan Play-Off'a kalacak. Sarı-lacivertliler, kuraya seri başı olmayan takımlar arasından katılacak. Dolayısıyla F.Bahçe'yi bu turda Avrupa'nın devleri bekleyecek. Play-Off kuraları 9 Ağustos Cuma günü çekilecek. Bu turdaki ilk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşlar nbsp;
ise 27-28 Ağustos'ta oynanacak.
Adı da değişti kendi de nbsp;
Fenerbahçe'nin rakibi Salzburg 1933'de kuruldu. Önceleri SV Austria Salzburg olan adı, 2005'de FC Red Bull Salzburg olarak değişti ve yükselişe geçti. Ligde nbsp;7 kez şampiyon olan Salzburg, 2012-13 sezonunda ilk kez Avusturya Kupası'nı kazandı. Avrupa'daki en önemli başarısını 1993-94'te UEFA Kupası'nda finale yükselerek yaşayan Salzburg, finalde İtalyan ekibi Inter'e iki maçta da 1-0 mağlup oldu. Avusturya temsilcisi geçtiğimiz yıl Şampiyonlar nbsp;Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un Dudelange takımına elendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...