BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

6 adet limon, 12 çorba kaşığı tozşeker, 1 demet taze nane yaprağı, 10 bardak su.



Naneli limonata MALZEME: 6 adet limon, 12 çorba kaşığı tozşeker, 1 demet taze nane yaprağı, 10 bardak su. HAZIRLANIŞI: Limonları yıkayıp kabuklarını ayıklayın. Nane yapraklarını yıkayıp incecik kıyın. Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış naneyi bir kavanoza koyun. Üzerine 12 kaşık şeker ve 6 limonun suyunu ilave edin. İyice karıştırın Kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün 10 bardak su ilave edip sık delikli bir süzgeçten geçirin. Buz ile servis yapın. Şifa olsun... AKLINIZDA BULUNSUN ıvıyağları uygun şekilde kullanabiliyor musunuz? * Sıvıyağların kullanma şekilleri çok yönlüdür. Hem de bu tip yağlar daha sağlıklıdır. Bitkisel yağların en kıymetlisi zeytinyağıdır. Sıvıyağı kızartmalarda, buğulamalarda, ızgaralarda ve hatta tatlılarda bile kullanılabilir. * Sıvıyağ su ihtiva etmediği için yemek tarifelerinde verilen miktarın % 80’ini kullanmanız kafidir. İçine batırdığınız kuru bir tahta kaşığın çevresinde kabarcıklar oluştuğunda yağ kızmış demektir. Sıvıyağın kızma ısısı diğer yağlara göre daha yüksek olduğu için yanma hızı da bu yağlara göre daha yavaştır. * Yanmamış kızgın yağın gerekli olduğu yerlerde sıvıyağı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavadaki yağ ateş aldığı zaman su ile söndürmeye kalkmayın. Üzerine bir kapak örtün.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT