Yeni atanan öğretmenler ücretsiz konaklıyor

/ Kaynak: CHA
Yeni atanan öğretmenler ücretsiz konaklıyor

EĞİTİM Haberleri  / CHA

Şanlıurfa'ya yeni atanan öğretmenler otobüs terminalinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından karanfil ve şeker ikram edilerek karşılandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından otogarda kurulan stant ise öğretmenlere danışmanlık yapacak. İle yeni atanan öğretmenler iki gün ücretsiz konaklayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atama ile İstanbul'dan sonra en fazla öğretmen Şanlıurfa'ya atandı. Yaklaşık 10 bin öğretmen açığı bulunan Şanlıurfa'ya 3 bin 400 öğretmenin atanması beklentileri karşılamasa da öğretmenlerin kentte kalması ve uyum sağlaması için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü otogarda öğretmenleri karşılama standı kurdu. Kenti tanımayan öğretmenlerin yoğun olarak yararlandığı stantta öğretmenlere çeşitli alanlarda rehberlik hizmeti sunuluyor. Standın yanı sıra bugün İl Milli eğitim Müdürü Metin İlci de kente gelen öğretmenleri karşılamak için otogara gitti. otobüslerden inen öğretmenleri karanfil ve şeker vererek karşılayan Müdür İlci, öğretmenlerin uzun süre Şanlıurfa'da kalmaları temennisinde bulundu. burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müdür İlci, bu yıl öğretmenleri karşılamak için özel bir ekip kurduklarını söyledi. nbsp;Göreve yeni başlayan öğretmenlerin eğitime güç katacağına inandığını dile getiren İlci şöyle devam etti: "Bizim gülen yüzümüz, toplumun güler yüzü olacağı için şehrimize yeni atanan öğretmen kardeşlerimizi güler yüzle ve çiçeklerle karşılamak istedik. Bizim mesleğimiz diğer mesleklerden farklıdır. Gönül zenginliğinin en bol olduğu meslek bu meslektir. Bende göreve ilk başladığımda bu şekilde sıcak karşılanmıştım. Bundan dolayı yorulmadan usanmadan, yılmadan ve sevgimizi katarak bu mesleği icra ediyoruz. İlimizde değişik branşlarda bakanlığımızdan 3 bin 154 öğretmen atandı. İlimize gelen Öğretmenleri karşılamak için özel bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otobüs terminalinden alarak müdürlüğümüze getiriyor ve bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz. En kısa sürede okullarına göndereceğiz. Bir uyum programından sonra bütün öğretmenlerimizi görevleri başında görebileceğiz." dedi. Öğretmenlerin 2 gün boyunca ücretsiz olarak konaklayabilecekleri yurtlar temin ettiklerini de söyledi. Şanlıurfa'ya yeni atanan öğretmenler ise böyle bir uygulamayı başlatanlara çok teşekkür etti.
EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...