Uyuşturucu davasına devam edildi

Uyuşturucu davasına devam edildi

GÜNDEM Haberleri

''Uyuşturucu kullanmak'' suçundan haklarında dava açılan ve şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

''Uyuşturucu kullanmak'' suçundan haklarında dava açılan ve şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi. nbsp;İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Kubilay Keskin ile sanık avukatları katıldı. Sanatçı Tarkan Tevetoğlu ise duruşmaya gelmedi. nbsp;Mahkeme Başkanı Serap Durmaz, sanık Selman Göknur Şener'in ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin rapor alınması için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiğini, ancak dosyanın dönmediğini açıkladı. nbsp;Duruşmada söz alan sanık Murat Erdoğan'ın avukatı Rezzan Epözdemir, dava konusu operasyon tamamlandıktan sonra 29 Mart 2010 tarihinde, sanıklardan Tarkan Tevetoğlu'nun müvekkiline bir mail attığını belirterek, ''Bu mailde kendisine isnat olunan suçlamadan kurtulmak amacıyla, esrarı müvekkilimden temin ettiğini bildirdiğini, ancak şimdi çok pişman olduğunu ve bu pişmanlığını dile getirmek istediğini bildirmiştir. Hatta Tarkan Tevetoğlu poliste kendisinden isim istendiğinde olayın şoku ile müvekkilimin ismini, gerçek dışı verdiğini bildirmiş. Bunu bir takım aracılarla müvekkilime söylemiştir. Biz Tarkan'ın şahsi mailinden müvekkilimin mailine böyle bir mail gönderilip gönderilmediğinin araştırılmasını ve gerekirse bu hususta sanık Tarkan Tevetoğlu'nun yeniden dinlenmesini talep ediyoruz'' dedi. nbsp;Bunun üzerine söz alan Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Sinem Oskay Baş ise söz konusu belgeyi (maili) inceleyip yazılı beyanda bulunmak için süre istedi. nbsp;Mahkeme heyeti, dava dosyasının Adli Tıp Kurumundan dönüşünün beklenmesine ve sanık Tarkan Tevetoğlu ile avukatına mail konusunda yazılı beyanda bulunmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.



- İddianameden



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu hakkında, ''kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede Tevetoğlu için, ''Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir'' hükmünün uygulanması talep ediliyor.

İddianamede, 16 sanığın da ''uyuşturucu madde satmak'', ''uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek'', ''yurda uyuşturucu madde ithal etmek'', ''uyuşturucu madde kullanmak'' ve ''kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...