Başbakan Erdoğan, vaiz Rıza Çöllüoğlu'nun cenazesine katıldı

Başbakan Erdoğan, vaiz Rıza Çöllüoğlu'nun cenazesine katıldı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, hayatını kaybeden Muradiye Vakfı kurucusu emekli vaiz Rıza Çöllüoğlu'nun cenaze namazına katıldı ve tabutuna omuz verdi

Ankara'da geçirdiği rahatsızlık sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muradiye Vakfı kurucusu emekli vaizRızaÇöllüoğlu, Demetevler Sami Efendi Külliyesi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çöllüoğlu'nun tabutuna omuz verdi. Sami Efendi Külliyesi'nde kılınan cenaze namazına, ailesi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP eski Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenazeye çelenk gönderdi.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Cenaze sebebiyle Demetevler Sami Efendi Külliyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Caminin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Barikat kuran polis ekipleri, vatandaşları arayarak içeri aldı. Özel hareket polislerinin de çevre binalar üzerinde aldığı önlem dikkat çekti.
Cuma namazının ardından cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, cenazeye katılanlardan helallik istedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN OMUZ VERDİ
Cenaze namazının ardından Çöllüoğlu'nun naaşı, bulunduğu yerden alındı. Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek, Çöllüoğlu Hocaefendi'nin tabutuna omuz verip bir süre taşıdı. Cenaze, tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.
CENAZEDE İZDİHAM
Cenazenin avludan götürüldüğü sırada Başbakan Erdoğan da külliyenin bir diğer kapısından ayrıldı. Bu sırada Başbakan'a yaklaşmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Numan Kurtulmuş vatandaşların arasından güçlükle geçebildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...