BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balıkçılar ağlıyor

Balıkçılar ağlıyor

Temel gıda maddesi et ile balık zor durumda. Halkın hastalık nedeniyle kırmızı etten kaçtığını belirten esnaf, “Kilosu 500 bin lira olan Hamsi’yi satamıyoruz” diyor.



Deli dana ve buffalo kargaşası gün geçtikçe alevlenirken, balıkçıların beklediği patlama bir türlü gerçekleşmiyor. Kasaplar, tüketicilerin kaçak et korkusuyla alışverişi kesmelerinden, balıkçılar da satışların gün geçtikçe azalmasından yakınıyor. Mineralleri ve proteinleri ile insan bünyesine son derece yararlı olan deniz ürünlerinin satışı, nerede ise durma noktasına geldi. Ekonomideki dalganlanmanın denizden kazananları da büyük oranda etkilediğini söyleyen balıkçılar, “Büyük zorluklarla tuttuğumuz balıkları satamamanın sıkıntısını yaşıyoruz” dediler. Sıkıntı içindeyiz Balıkçılar Esnaf Odası 2. Başkanı Harun Yıldız, satışın durgunluğundan yakınarak, “Bugün bir kilo hamsiyi 500 bin liradan satıyoruz. Buna rağmen müşteri bulamamak balıkçı esnafını bir darboğaza soktu. 1 kilo et parasına 10 kilo hamsi veriyoruz” dedi. Geçen senenin fiyatları ile bu yılki fiyatların hemen hemen aynı düzeyde olduğunu vurgulayan Yıldız, “Kırmızı etten kaçış olmasına rağmen kimse balık almıyor. İstavritin ve mezgitin kilosu 600 bin lira iken halk yine de balığı tercih etmiyor. Büyük sıkıntı içindeyiz” diye konuştu. Vatandaş güvenle alışveriş yapabilir Türkiye’deki canlı hayvan potansiyelinin hızla azaldığını söyleyen İstanbul Parakendeci Kasaplar Odası Başkanı Hüseyin Özçelik ise,”Balkanlardan ve doğu sınırlarından ülkemize giren etler yüzünden maalesef bizim sektör de durgunluğa girdi” şeklinde konuştu. Özçelik, “Vatandaşlarımız güvenle kasaplarından alışveriş yapabilirler. Zira yurda kaçak olarak sokulan etlerin perakende mağazalarında satılması mümkün değildir” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT