Teröristler fidyede indirim yaptı

/ Kaynak: CHA
Teröristler fidyede indirim yaptı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin kaçırdıkları bir şahıs için önce 400 bin TL, daha sonra 150 bin TL fidye istediklerini açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da teröristlerin kaçırdıkları bir şahıs için önce 400 bin TL, daha sonra 150 bin TL fidye istediklerini açıkladı. Teröristler, istedikleri indirimli fidye teslim edilince kaçırdıkları şahsı serbest bıraktı. İHA'lar tarafından takip edilen teröristler ise saklandıkları köyde yakalandı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığına 13 Ekim 2013 tarihinde saat 05.00'te gelen H.A. isimli şahsın Yüksekova/Suüstü köyünde kendisine ait taş ocağında çalışan ve kayınbiraderi olan O.A.'nın saat 00.05'te taş ocağına gelen biri uzun namlulu silahlı iki şahıs tarafından kaçırıldığını haber verdiği aktarıldı. Şüpheli şahısların 13 Ekim saat 00.30'da H.A.'yı telefon ile arayarak O.A.'nın serbest bırakılması karşılığında 400.000 TL para istedikleri belirtilen açıklamada, "Eğer parayı vermezlerse şahsı öldüreceklerini' söylediklerini beyan etmiştir. Vatandaşı kaçıran şahıslar, taşocağı sahibi H.A.'yı 13 Ekim 2013 tarihinde saat 16.30'da tekrar arayarak 'fidye miktarını 150.000 TL'ye indirdiklerini' söylemişlerdir. Firma çalışanlarından 3 şahıs, Beşatlı ile Akçalı köyleri arasında bulunan Beyaztepe mevkiinde, istenen 150.000TL'yi 3 fidyeciye teslim etmiş, fidyeciler kaçırılan O.A. isimli vatandaşı serbest bırakmıştır. Faaliyet, gözcü (İHA) ile takip edilerek, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından fidyeci 3 şahıs Beşatlı köyünde saklandıkları evde 14 Ekim saat 01.30'da yakalamışlardır. Yakalanan şahısların üzerinde kaçırılan şahsa ait cep telefonu bulunmuştur." denildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...