Aziz Kürek Türkiye'de de yargılanacak

Aziz Kürek Türkiye'de de yargılanacak

GÜNDEM Haberleri

Almanya'da 1 yıl hapse mahkum edilen, Türkiye'nin iade edilmesini istemesine rağmen teslim edilmeyen Aziz Kürek isimli örgüt üyesi, Gaziantep'te yakalandı.

2008 yılında PKK adına Almanya'da şantaj yoluyla haraç topladığı gerekçesiyle Almanya'da 1 yıl 4'ya hapse mahkum edilen, Türkiye'nin iade edilmesini istemesine rağmen teslim edilmeyen Aziz Kürek isimli örgüt üyesi, Gaziantep'te yakalandı. Kürek'in Alman makamlarınca yargılanmasının akabinde Dışişleri Bakanlığı aynı yıl Alman makamlarla temasa geçerek Kürek'in iadesini talep etmiş, Kürek ile ilgili yargılama dosyasının Türk yargısı ile paylaşılması için Adalet Bakanlığı da temaslarda bulunmuştu. Ancak Alman yetkililerden olumlu bir sonuç alınamamıştı. Savcılık ise, Kürek hakkında Almanya'da işlediği suçtan Türkiye'de de dava açtı. İddianamede, Kürek hakkındaki suçlamanın dışında 1984'den bu yana PKK'nın düzenlediği saldırılara da dikkat çekti. nbsp;Arzu Yıldız / Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...