Sosyal medya hesabı baş belanız olmasın

Sosyal medya hesabı baş belanız olmasın

TEKNOLOJİ Haberleri

Profilinizden kimlik bilgilerinizi, yer bildirimi ve paylaşımlarınızdan adresinizi bulanlar, evinizi ve hesabınızı boşaltabilir.

Ülkemizde çok tutulan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerini kullananlar, güvenlik kurallarına uymadıkları takdirde büyük risk altında bulunuyor. Telefon numarasından aile bilgilerine kadar her türlü kritik veriyi toplayanlar, bunları kötü amaçları için kullanabiliyor. Paylaşılan ve etiketlenen fotoğraflardan kimlik bilgilerine de ulaşabilen kişiler, bu sayede özellikle çocuklara "Aileni tanıyorum" diyerek yaklaşıyor. Alışveriş merkezleri, restoran, kafe ve tatil beldelerinden yapılan yer bildirimleri hırsızlara davetiye çıkarıyor. Evden yapılan bildirimlerde ise art niyetli kişiler haritadan kişinin dairesine kadar adresini bulabiliyor. Emniyet birimleri, sosyal medya kullanıcılarının, profillerini gizli tutmalarını tavsiye ediyor.Uzmanlar ayrıca uyarılarda bulunuyor:
gt; Aylarca aynı şifreyi kullanmayın.
gt; Facebook ve Twitter güvenlik ayarlarınızı değiştirin.
gt; Profilinizdeki 'Hakkınızda' kısmındaki bilgileri sınırlı tutun.
gt; Telefonunuzu ve e-mail adresinizi paylaşmayın.
gt; Kredi kartı numaranızı yazmayın.
gt; Tanımadığınız kişilere kesinlikle havale-EFT yapmayın.
gt; Arkadaşınızın hesabının hacklenmiş olabileceğini unutmayın.
gt; Sistem güncellemenizi ihmal etmeyin.
gt; Sık sık virüs taraması yapın.
gt; Çocuklarınızı, gizliliğin önemi hakkında bilinçlendirin.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...