Tüp bebekte kadınların iğne stresi bitiyor

Tüp bebekte kadınların iğne stresi bitiyor

SAĞLIK Haberleri

Yoğun iğne uygulamaları sebebiyle tedavinin yarıda bırakılması ihtimali azalıyor

Tüp bebek tedavisinde 7 günlük enjeksiyonu 1 güne indiren yeni uygulama, nbsp;tedavideki endişeleri azaltıyor ve hastanın uyumunu artırıyor. Antalya'da gerçekleştirilen 5. Üreme Kongresi'nde tıp dünyasına sunulan yeni yötem konusunda bilgi veren Brüksel Ziekenhuis Üniversitesi Üreme Tıbbı Merkezi'nden Prof. Dr. Paul Devroey, yeni uygulamanın tedaviyi daha konforlu hale getirdiğini belirtti. Tüp bebek tedavisinde iki çeşit protokol uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Devroey, "Uzun protokolde yaklaşık 34 iğne, nbsp;kısa protokolde ise yaklaşık 16 iğne kullanılır. Uygulanan iğnelerin neden olabileceği fiziksel ve psikolojik yük, tedavinin bırakılmasının en önemli sebebidir. Yapılan araştırmalar, hergün yaşanan iğne stresinin, hastaların günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini ve tedaviyi bırakmalarına neden olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra hastaların %45'i enjeksiyon yaparken hata yaptığını söylüyor. Bu yeni uygulama 7 enjeksiyon yerine 1 enjeksiyon verilerek, uzun protokolle karşılaştırıldığında hastaya uygulanan iğne sayısını nbsp;% 70 daha azaltmış oluyor" dedi. nbsp;Prof. Dr. Paul Devroey

İğne stresi başarıyı düşürüyor
Aşırı stresin tüp bebek tedavisinde başarıyı olumsuz etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Devnoey, "Stres, yumurtlamayı, yumurtanın döllenmesini, embriyonun rahime tutunmasını ve tüplerin işlevselliğini olumsuz etkiliyor. Daha az iğne ile kadının hem psikolojik olarak rahat etmesi sağlanıyor, hem de olası enjeksiyon hatalarının önüne geçilerek tedavinin başarı oranı artırılıyor. AB ülkelerinde Haziran 2010'dan beri uygulanan bu yeni tedavi seçeneği ile binlerce hasta bebek sahibi oldu" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...