Kadınlar artık tarlada değil orta refüjde çalışıyor

/ Kaynak: İHA
Kadınlar artık tarlada değil orta refüjde çalışıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'da genelde tarlada çalışan kadınlar, yaz döneminin sona ermesiyle birlikte artık tarla yerine caddelerin orta refüjlerinde çalışmaya başladı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından taşeron işçilere verilen caddelerdeki orta refüj çalışmalarında son zamanlarda kadınlar erkek işlerine yönelerek bir ilke imzaya atmaya daha başladılar. Genelde tarım işçisi olarak çalışan kadınlar, artık belediyenin verdiği iş imkânı ile orta refüjlerde çalışıyor. Her yıl tarım işçiliğine giden kadınlar burada zor şartlar altında tarlada çalışmak yerine bu yıl ise imkânlar doğrultusunda taşeron işçi olarak çalışmaya başladı.Her yıl uzun yollara kamyonetle tehlikelere aldırış etmeden ekmek parası kazanmak için gidip çalıştıklarını söyleyen kadınlar, "Eskiden tarım işçisi olarak Adana, Konya, Muğla ve Giresun gibi illere gidiyorduk, şimdi ise imkân sağlandı taşeron işçi olarak belediyenin orta refüjlerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Hem evimizdeyiz hem de zor yolculuklar yapmıyoruz. Bize bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun" dediler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...