Ümraniye Çarşı ile Bulgurlu birleşti

/ Kaynak: AA
Ümraniye Çarşı ile Bulgurlu birleşti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunda Ümraniye Çarşı'dan Bulgurlu'ya kadar olan tüneller birleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, güvenli ve konforlu seyahat imkanı sunan raylı sistem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Anadolu yakasının ikinci metro hattı olan Üsküdar -Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunda tünel kazı ve istasyon çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, hattın Ümraniye Santral Metro İstasyonu ile Bulgurlu İstasyonu arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik tünel çalışması birleştirildi. Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürü Turgay Gökdemir ile teknik ekibin takip ettiği, yerin 30 metre altındaki tünel kazı çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Gökdemir, daha önce de Çarşı ile Santral istasyonlarının birleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Son kazı çalışmasıyla tünellerin Ümraniye Çarşısı'ndan Bulgurlu'ya kadar olan kısmı birleşmiş oldu. Üsküdar'dan Sancaktepe'ye uzanan hattaki 16 istasyonunun tamamına yakınında çalışmalarımız 24 saat esaslı sürüyor. 40 kilometreye yakın tünel kazı çalışması büyük ölçüde tamamlandı. 4 ayrı noktadan TBM makinesinin kullanıldığı çalışmalar kapsamında NATM (Yeni Avusturalya Tünel Açma Metodu) ile de tünel yapım çalışmalarımız sürüyor. İstasyonlardaki peron tünellerinin beton kaplama işi de hızla devam ediyor."


Hattın 2015'te hizmete alınması hedefleniyor
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı doğrultusunda 2015 yılında hizmete alınması hedefleniyor. nbsp;Proje tamamlandığında Sancaktepe'den metroya binen bir yolcu, Ümraniye'ye 12,5 dakikada, Üsküdar'a 24 dakikada, Yenikapı'ya 36 dakikada, Taksim'e 44 dakikada, Hacıosman'a 68 dakikada, Atatürk Havalimanı'na da 71 dakikada ulaşabilecek. 16 istasyonla Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzatılacak.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...