ODTÜ'nün ağaç katliamı mahkemelik oldu

ODTÜ'nün ağaç katliamı mahkemelik oldu

GÜNDEM Haberleri

Melih Gökçek, ODTÜ kampüsündeki yapılaşmanın uydu görüntülerini yayınladı ve kaçak yapılara ilişkin suç duyurusu yapacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ yerleşkesinde 2003 yılından bu yana ağaçların yok edilerek yerlerine binaların inşa edildiğini uydu görüntüleriyle açıkladı.

ODTÜ içinden geçen yola itiraz edilmesi halinde kaçak yapılara ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Gökçek, "Bizim yapmış olduğumuz alanın kaç misli yerde çalışma yapmışsınız. Bu kadar yeri, ağaçları rahatlıkla kendiniz adına katlediyorsunuz. Bunların hepsi kaçak" diye konuştu.

"AMAÇ OLAY ÇIKARMAK"

Gökçek, katıldığı bir televizyon programında ODTÜ içinden geçen yola ilişkin soruları yanıtladı. ODTÜ'de yaşanan protestoların "ağaçların kesilmesi nedeniyle değil, olay çıkartmak için olduğunu" dile getiren Gökçek, "ODTÜ arazisi içinde 2003 yılından bu yana ağaçlar yok edilerek binalar yapıldı. Yol için protesto gösterisi yapan marjinal gruplar ise buna sessiz kaldı. Google'ın harita uygulaması üzerinden 2003'ten sonra, yıl yıl ODTÜ yerleşkesinin uydu görüntülerini inceledik. Son 10 yılda yaşanan ağaç katliamı ve yapılaşmaya şahit olduk" dedi.

"RANT İÇİN YOK EDİYOR"

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'a seslenen Gökçek, şöyle konuştu: "Yaptığımız alanın kaç misli yerde çalışma yapmışsınız. Amaç hizmet etmekse, üzüm yemekse, yeşilse... ODTÜ kendi ağaçlarını nasıl rant için yok ediyor.?"

HALKA SÖZ VERDİ

Gökçek, yol inşaatını sürdürdüklerini dile getirerek, şu uyarılarda bulundu: "Diyelim ki bu planı mahkemeden iptal ettirdiler? Halkıma söz veriyorum. İlk yaptığım kaçak yapıları yapanları mahkemeye vereceğim. Bu planı bozdururlarsa rapor tutarım. Raporun da cezası iki-üç sene."

BEDELİ TALEP ETSİN

ODTÜ'nün bu süreçteki tek yasal hakkının yol üzerindeki enkaz veya ağaçların bedelini talep etmek olduğunu ifade eden Melih Gökçek, "Onların açıkladığı ağaçların cinsi ne ise tartışmadık. Ağaçların her yıl belirlenen karşılığı var. Onlara yasal sorumluluk olmayacak sınırda öderiz" dedi.

KAÇAK BİNALAR İÇİN 15 BİN AĞAÇ KESİLDİ

ODTÜ'deki kaçak inşaatlar için kesilen ağaç sayısının en az 15 bin olduğu iddia edildi.

Sabah Ankara'nın dünkü manşeti gündeme bomba gibi düştü. ODTÜ yönetiminin yıllar içerisinde yaptığı ağaç katliamının belgesi niteliği taşıyan fotoğraf hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin gündemine oturdu. Meclis gündemine de taşınan haber, sosyal medyada da günün konusuydu. Fotoğrafı inceleyen uzmanlar korkunç gerçeği gözler önüne serdi. ODTÜ'nde yapılan AVM, kongre merkezi, misafirhane, otopark ve idari binalar için en az 15 bin ağaç kesildiği iddia edildi. Uzmanlar, "Böylesi devasa yapılar için geniş araziye ihtiyaç var. Arazide ağaçları resmen katlettiler" dedi.

BOZDAĞ: ESAS YEŞİLİ KATLEDEN ODTÜ

TBMM Genel Kurulu'nda 'ODTÜ gerilimi' yaşandı. ODTÜ tartışmalarıyla ilgili bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, SABAH Ankara'yı göstererek, "Esas katliamı ODTÜ yapmış yazıyor. Bakıyorum ODTÜ ne yapmış diye. Kongre merkezi yapılmış, otopark yapılmış, alışveriş merkezi yapılmış, onlarca ağaçlar kesilerek yapılan lojmanlar var. Esas yeşili katleden ODTÜ'dür" dedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ODTÜ'de devam eden çalışmanın yasal bir çalışma olduğunu belirterek, "Birileri karşı çıkıyor diye, birileri protesto ediyor diye biz milletimizin hayrına ve yararına olan adımları atmaktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

nbsp;

ODTÜ'nün ağaç katliamı mahkemelik oldu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...