3 Ayda 33.8 milyon adet İphone satıldı

3 Ayda 33.8 milyon adet İphone satıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone ve iPad etkinlikleriyle oldukça hareketli bir dönemi geride bırakan Apple, az önce 2013'ün 4'üncü çeyrek döneme ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Apple, açıkladığı bu 4. çeyrek finansal sonuçlarında gelirlerinin yanında sattığı cihaz rakamlarını açıklamayı da ihmal etmedi. 28 Eylül itibariyle son bulan 4. çeyrekte 37.5 milyar dolar satış geliri elde eden Apple'ın, bu gelirden elde etmiş olduğu net kar ise 7,5 milyar dolar seviyesindeydi. Bunun yanında Apple, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 36 milyar dolar satış geliri elde etmiş ve bu gelirden ise 8,2 milyar dolar net kar elde etmişti. Yani kıyaslama yapmamız gerekirse, Apple'ın geçen yılın aynı dönemine göre gelirini arttırmış olsa da net karı düşmüş. Sonuç olarak bu 4'üncü çeyrek ile birlikte 2013 mali yılı kapanmış oldu. Apple bu yılı toplamda 170,9 milyar dolar satış geliri ve 37 milyar dolar net kar ile kapatmış oldu. Öte yandan Apple bunların dışında rekor 4'üncü çeyrek iPhone satışı açıkladı. Geçen 3 aylık dönemde toplam 33.8 milyon iPhone satan Apple, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre iPhone satışlarını yüzde 26 oranında arttırdı. Apple geçtiğimiz yılın aynı döneminde 26.9 milyon iPhone satışı açıklamıştı. Bu rekor iPhone satışının yanında iPad satışlarında pek bir değişme olmadığı görüldü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 14 milyon adet iPad satan Apple, bu yılın 4'üncü çeyreğinde ise 14,1 milyon adet iPad satmış. Bunun yanında Mac satışlarında ise bir düşüş söz konusu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 4,9 milyon adet Mac satışı gerçekleştiren Apple, bu yılın son çeyreğinde ise 4,6 milyon adet Mac satışı gerçekleştirmiş. Açıklanan 2013 yılı 4'üncü çeyrek finansal sonuçlarının ardından bir açıklama yapan Apple CEO'su Tim Cook, 2013 mali yılını yapılan 34 milyon adet iPhone satışı ile birlikte elde edilen rekor 4'üncü çeyrek geliriyle en iyi şekilde kapattıkları için çok mutlu olduklarını ve gelen tatil dönemine yeni tanıttıkları cihazlarıyla birlikte girmekten dolayı heyecan duyduklarını söyledi.(teknokulis)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...