Facebook bir kez daha erteledi

Facebook bir kez daha erteledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook'tan gelen son haber hepimizi şimdilikte olsa rahatlattı. Facebook, otomatik çalışan video reklamları, 2014'ten önce aktif etmeyecek.

Daha önce bu yıl bitmeden başlayacağı söylenen ve defalarca ertelenen uygulama, görünüşe göre bir kez daha erteleniyor. All Things D'ye göre, sosyal ağ devi, reklamların çıkış tarihlerini 2014'ten önce bir kez daha erteleyecek. Söylenene göre, Facebook, kullanıcıların bu tip reklamlara tepkilerini incelemek için fazladan zamana ihtiyacı var. Kullanıcıların tepkileri ise, reklamların aktif olup olmamasında önemli rol oynuyor. Aslında, otomatik çalışan video reklamlar, bu yılın ilk yarısında aktif olacaklardı. Ancak Facebook, daha fazla araştırma yapabilmek ve kullanıcılardan bilgi toplayarak kullanıcı kaybetmemek için, reklamları birden fazla kez erteledi. Reklam ile alakalı güncellemeler, kullanıcılar söz konusu olduğunda oldukça zorlular. Çünkü, reklamlar genellikle kullanım tecrübesini düşürerek, kullanıcıların, servisleri bırakmalarına sebep olabiliyorlar. Kullanıcılar yeni bir erteleme ile mutlu olurken, Facebook'a reklam vermeyi amaçlayanlar, tahminen, o kadar da mutlu değiller. Video reklamların yüksek miktarlarda para getireceği bariz bir durum. Hatta, Morgan Stanley'nin söylediğine göre, Facebook yaklaşık olarak 2013 yılında yayınlamış olabileceği video reklamlardan rahatlıkla 1 milyar dolar kazanabilirdi. Reklam vermeyi amaçlayanlar için bir diğer üzücü durum ise, tatil dönemindeki reklam fırsatının kaybolmuş olması.(chip.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...