Qualcomm'dan yeni Snapdragon 805 mobil yongaseti

Qualcomm'dan yeni Snapdragon 805 mobil yongaseti

TEKNOLOJİ Haberleri

Qualcomm son dönemdeki en çok kullanılan ve en güçlü işlemcilerden olan Snapdragon 800 yongasetinden sonra Snapdragon 805 mobil yongasetini tanıttı.

Ultra HD yani 4K desteği sunan bu işlemcinin birçok özelliği daha bulunuyor. Yongasetinde ayrıca Adreno 420 GPU bulunuyor. Bu da yeni grafik birimlerinden biri. Önceki modellere göre yüzde 40 daha fazla güç sağlayan bu grafik birimi ile daha güçlü. İşlemci de dört adet Krait 450 CPU bulunmakta. Bunlar 2.5 GHz hızında çalışmaklar. Saniyede 25.6 GB bellek bant genişliği bulunmakta. Yeni yongasetinde ayrıca 28nm Gobi MDM9x25 modem bulunmakta. Bu modem ile LTE taşıyıcı birleştirme desteği bulunmakta. Bunun yanında çok daha yüksek hızlara ulaşabilmekte. 150 Mpbs LTE 4 desteği sunan bu cihazda farklı bir modem de bulunuyor. 20nm Gobi MDM9x35 modemi de bulunuyor. LTE Advenced ile 300 Mbps indirmeye ulaşan bir hız sunmakta. Bu sayede daha hızlı internet imkanı da güçleniyor. Qualcomm Snapdragon 805'te ayrıca yeni kamera işlemcisi bulunuyor. Jiro tabanlı görüntü sabitleme desteği sunmakta. Bu sayede daha düzgün video kayıt edebilebilecek. Önceki modellere göre çok daha az güç tüketen, enerji tasarruflu ürünlerden biri olan Qualcomm Snapdragon 805'in en büüyk özelliklerinden bir Ultra HD desteği sunması. Gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Bakalım Snapdragon 805 ile sunulacak cihazlar ne düzeyde performans gösterecek.(scroll.com.tr)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...