Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Elon Musk'ın Neuralink projesinde Arıza: İlk implantlı hastada sorunlar başladı!

Elon Musk'ın Neuralink projesinde Arıza: İlk implantlı hastada sorunlar başladı!
Başlık ResmiElon Musk'in Neuralink projesinde Ariza: Ilk implantli hastada sorunlar basladi!

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk'ın girişimlerinden biri olan Neural Link hakkında bazı önemli haberler duyduk. Beyin çipi yerleştirilen ilk hastanın sadece düşünme gücünü kullanarak bilgisayarda oyun oynayabilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kaydet
a- | +A

Felçli hastaların sadece düşünme güçlerini, özellikle de beyinlerini kullanarak iletişim kurmalarını sağlayan Neural Link, geçtiğimiz günlerde ilk sorunlarını yaşadı. Beyin çipi yerleştirilen ilk hastanın beyin implantının bir kısmı başarısız oldu.

Neuralink ilk implantını birkaç ay önce felçli olan Noland Arbaugh adlı genç bir adama yerleştirdi. Şirket şimdi implantın ilk birkaç hafta içinde mekanik sorunlar geliştirdiğini ve istenildiği gibi çalışmadığını açıkladı.

https://x.com/ModdedQuad/status/1771298116719002100

DOKUDAN AYRILDI

Neuralink'in süreçle ilgili açıklamasında, hastanın beynini Brain Tau implantına bağlayan elektrot bağlantılarının bir kısmının dokudan ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, cihaz içindeki 1000'den fazla elektrotun bağlantılarına aracılık eden ipliğin, geri çekilmesi nedeniyle cihazın tepkisinin yavaşladığının fark edildiği belirtildi.

Elon Musk'ın Neuralink projesinde Arıza: İlk implantlı hastada sorunlar başladı! - 1. Resim
Başlık ResmiElon Musk'ın Neuralink projesinde Arıza: İlk implantlı hastada sorunlar başladı! - 1. Resim

Neuralink, bağlantı cihazlarının hızını, doğruluğunu, performansını ve imleç kontrolünü ölçmek için saniyedeki bit sayısı (BPS) adı verilen bir ölçüm kullanır. Bugün yayınlanan bir blog yazısı, BPS'yi artırmanın imleç kontrolünü artırdığını vurguladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre Neuralink, hastanın çip implantını tamamen kaldırmayı düşündü. Musk, X-Spaces odasında işlerin iyi gittiğini ve hastanın tamamen iyileştiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME
TikTok, yapay zeka tehlikesine karşı kullanıcılarını korumaya başlıyor!
HABER

TikTok, yapay zeka tehlikesine karşı kullanıcılarını korumaya başlıyor!

Apple
HABER

Apple'ın yeni lideri belli oluyor! Apple'ın CEO'su Tim Cook'un yerine John Ternus gelebilir!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.