Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sıfırcı Hocalara İtalya darbesi!

Sıfırcı Hocalara İtalya darbesi!

DÜNYA Haberleri

Erdoğan'ın Türkiye'ye hakkettiği kredi notunu vermedikleri gerekçesiyle eleştirdiği "Sıfırcı Hocalara" bir darbe de İtalya'dan geldi.

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki tüm dünyada devam ediyor. nbsp;İtalya, kredi derecelendirme kuruluşları Standard amp; Poor's ile Fitch'i, 2011 ve 2012'de İtalya'nın notlarını kırarak piyasaları manipüle etmek suçlamasıyla mahkemeye verdi.
İtalya, kredi derecelendirme kuruluşları Standard amp; Poor's ile Fitch'i mahkemeye verdi. İtalya'da açılan davada hakim, Standard amp; Poor's ile Fitch'i, 2011 ve 2012 yıllarında İtalya'nın notlarını kırarak piyasaları manipüle etmekle suçladı. Her iki kurum da suçlamaları reddetti. Davanın başlangıç tarihi ise 4 Şubat 2015 olarak açıklandı.
Global ekonomik kriz dönemlerinde aldıkları kararlar nedeniyle kredi derecelendirme kuruluşları Yunanistan, Fransa, İzlanda'da da yoğun biçimde eleştirilmişti. nbsp;


ERDOĞAN: BUNLAR KENDİLERİNİ ACABA NE ZANNEDİYORLAR?
Dünyanın en güçlü ekonomilerinin daraldığı ya da yerinde saydığı bir ortamda, Türkiye ekonomisinin 2013'te yüzde 4'ü aşan bir büyüme katettiğini belirten Cumhurbaşkanı, kredi derecelendirme kuruluşlarıyla gerekirse ilişkilerin kesileceğini söylemişti. nbsp;
Erdoğan, "Bu kredi derecelendirme kuruluşları kalkıyor, iki tanesi şu anda Türkiye ile ilgili olumsuz bir açıklama, zorlama onun gayreti içine giriyor. Avrupa'da batmış, çökmüş, şu anda Avrupa'nın çok ciddi destekleriyle ayakta tutulmaya çalışan ekonomilerin olduğu ülkeye 6 derece birden artış veren bu kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye ile ilgili yaptıkları bu açıklama sadece siyaseten çökertemedikleri bir ülkeyi acaba ekonomik noktada nasıl çökertiriz, bu bir projedir, bunun gayretidir. Bunlar kendilerini acaba ne zannediyorlar. Biz bundan önce bir kredi derecelendirme kuruluşuyla ben başbakanken ilişkiyi kestik. Bunlara biz para veriyoruz. Türkiye, bundan sonraki süreçte de bu ikisiyle de ilişkisini keser. Çünkü biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik. Tüm esnafımızla dünyayı fellik fellik dolaşarak ekonomimizi büyüttük. Bundan sonra da aynı şekilde fellik fellik dolaşacağız, dünyanın her yerine tüm kuruluşlarımızın temsilcileri, esnafımızı alarak buralara gidecek, dolaşacak, sektörel bazda bağlantılarımızı kuracak, adımlarımızı da buna göre atacağız." diye konuşmuştu.

Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...