Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD petrol başkentini kaybetti!

IŞİD petrol başkentini kaybetti!

DÜNYA Haberleri

Diyala'nın petrol zengini Hamrin havzasının IŞİD'den temizlendiğini bildirildi.

Rûdaw'a konuşan Diyala Vali Yardımcısı Kerim Zengene, Peşmerge Güçleri ve Irak Ordusu'nun, Şii milislerin desteğiyle Hamrin havzasını tamamen kontrol ettiğini belirtti.
Bölgede sadece 3 – 4 köyün örgütün elinde kaldığını söyleyen Kerim Zengene, "IŞİD örgütü mensuplarının Hamrin dağlarından, Selahaddin ili ve Şehreban bölgesine doğru kaçtığını" ifade etti.
Diyala Vali Yardımcısı, Karatepe ile Celevla nahiyeleri arasından kalan Hamrin havzasında geniş kapsamlı bir arama operasyonu gerçekleştirildiğini ve IŞİD'lilere rastlanmadığını kaydetti.
IŞİD mensupları, Diyala – Selahaddin arasında bulunan Hamrin yataklarından çaldıkları 50 milyon dolarlık petrolü satmıştı. 33 yatağın bulunduğunu Hamrin, 3 ayı aşkın bir süredir IŞİD'in işgali altında bulunuyor.
IŞİD, Musul, Selahaddin, Diyala ve Kerkük'ün büyük bir bölümünü ele geçirdikten sonra Icel ve Hamrin yataklarından elde edilen petrolü yasa dışı yollarla satmaya başlamıştı.
Örgütün, Hamrin'deki petrol yataklarından çaldığı petrolü, Kerkük'ün Havice ilçesi üzerinden Musul'a götürerek sattığı belirtiliyor.
Geçtiğimiz Pazar günü Peşmerge Güçleri Celevla'yı 9 saat süren bir operasyon sonucu kurtarmıştı.
Operasyona Irak Ordusu ile Şii Bedir Tugayları da destek vermişti.
Saidiye de nbsp;o nbsp;gün Peşmerge Güçleri'nin de çok sayıda birliğinin savaşmasıyla kontrol edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...