Ukrayna'da ateşkesi bozacak gelişme

Ukrayna'da ateşkesi bozacak gelişme

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın doğusunda tank ve zırhlı araçlarla donatılan 5 bine yakın ayrılıkçı, işgal amacıyla saldırı girişiminde bulunmaya hazırlanıyor.

Viktor Mujenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, tank ve zırhlı araçlarla donatılan 5 bin ayrılıkçının Ukrayna topraklarını işgal etmek amacıyla yakında zamanda saldırı girişiminde bulunacağını iddia etti.

Donetsk ve civarında ayrılıkçıların yığıldığını birkaç günden beri çeşitli medya organlarının dile getirdiğini kaydeden Mujenko, ayrılıkçıların olası saldırıya hazırlık aşamasını "çok güzel şekilde" tamamladığını belirtti.

Bu olası saldırı karşısında uluslararası toplumun tepkisini merak ettiğini dile getiren Mujenko, şu ifadeleri kullandı:

"Güçlü topçu birliklerince desteklenecek tank ve zırhlı araçlarla donatılan beş bin kadar silahlı ayrılıkçı, yakında ülkenin topraklarını ve birkaç yerleşim alanını işgal etme girişiminde bulunacak. Bunun için onlar Avrupa'nın ortasındaki, uluslararası kabul görmüş bir ülkeye saldıracak ve şiddetli saldırılarla ordunun konuşlandığı noktadan geri çekilmesi için çaba gösterecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...