Yunanistan Cumhurbaşkanı, siyasi parti liderleriyle görüştü

/ Kaynak: AA
Yunanistan Cumhurbaşkanı, siyasi parti liderleriyle görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, referandumdan "Hayır" kararı çıkmasının ardından siyasi parti liderleriyle bir araya geldi

Yunanistan'da referandumdan "Hayır" kararı çıkmasından sonra, ülkenin siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı'ndaki basına kapalı toplantı yaklaşık 7 saat sürdü. Toplantıdan ilk ayrılan Başbakan Aleksis Çipras, gazetecilerin yoğun talebine rağmen açıklamada bulunmadı. Çipras, başbakanlık binasına geçti.
-Liderlerin açıklamaları
Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı önündeki gazetecilere açıklamada bulunan koalisyon hükümetinin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar (ANEL) Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunanlılar'ın dün birlik içinde oldukları mesajını sandıktan verdiklerini söyledi.
Kammenos, toplantıya katılmasına rağmen Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) ortak metne imza atmayacağını, KKE dışında tüm partilerin Başbakan Çipras'a müzakere yapması için güç verdiğini ifade etti.
Potami (Nehir) Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis, müzakerelerin sorumluluğunun Çipras'ın üzerinde olduğunu ancak bu sorumluluğa karşı herkesin birlik içinde olması gerektiğini savundu.
Durumun kritik olduğunu vurgulayan Theodorakis, "Yayınlanacak ortak metinde borcun sürdürebilirliği konusundaki tartışmaların başlaması gerekliliği de yer alıyor. Çıkmaza bir çözüm bulunması için bu son büyük çabadır" dedi.
Panellen Sosyalist Hareketi (PASOK) lideri Fofi Gennimata da hükümetin inisiyatif almada geç kaldığını iddia ederek, erken davranılması halinde bankaların kapanmak zorunda olmayacağını savundu.
Gennimati halkın yaptığı fedakarlıkların boşa gitmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Yunanistan Komünist Partisi Genel Başkanı Dimitris Kuçubmas ise partisinin yayımlanacak ortak bildiriye karşı çıktığını belirterek, AB içinde halk yanlısı müzakerenin olamayacağını söyledi.
Öte yandan toplantıya aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nden katılım gerçekleşmedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...