Çipras 'hayırcıları' gönderdi

Çipras 'hayırcıları' gönderdi

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Çipras, mecliste yapılan oylamada SYRIZA'lı 38 milletvekilinin 'hayır' oyu kullanmasının ardından kabinede değişiklik yaptı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kreditörlerin talep ettiği reform paketiyle ilgili mecliste yapılan oylamada SYRIZA'lı 38 milletvekilinin 'hayır' oyu kullanmasının ardından SYRIZA-ANEL koalisyon hükümeti kabinesinde değişiklik yaptı. SYRIZA içerisinde "sol platform"un temsilcileri olarak bilinen Enerji Bakanı Papanoyotis Lafazanis, Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Dimitris Staratulis ve Savunma Bakanı Yardımcısı Kostas İsihos ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nandia Valavani gibi isimler kabine dışında kalırken, bazı bakanların da yerleri değiştirildi.Başkent Atina'da, Çipras'ın kabinede değişiklik yapma kararı siyasi çevreler tarafından 38 itirazcı milletvekiline karşı bir cevap olarak değerlendirilirken, yeni kabinenin bir seçim hükümeti olacağı ifade edildi. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...