Almanya'da mülteci yurdu kundaklandı

/ Kaynak: AA
Almanya'da mülteci yurdu kundaklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Remchingen şehrinde mültecilerin barınması için inşa edilen binada yangın çıktı. Emniyet yetkilileri olayın kundaklama olmasından şüpheleniyor

Almanya'nın güneyindeki Baden Württemberg eyaletinde mülteciler için inşa edilen yurt binasında çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, bina oturulamaz hale geldi.
Karlsruhe yakınlarındaki Remchingen şehrinde cumartesi günü sabaha karşı çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Karlsruhe Emniyet Müdürlüğü, kundaklama şüphesiyle soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gelecek yıl mültecilerin yerleştirilmesinin planlandığı binada yaklaşık 70 bin avroluk hasar meydana geldiği kaydedildi.
Almanya'da ocak ayından bu yana mülteci yurtlarına ve mülteciler için inşa edilen binalara yapılan saldırıların tırmanışa geçmesi kamuoyunda endişelere yol açıyor.
Aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadele eden Amadeu Antonio Vakfı'nın raporuna göre son yedi ay içinde mülteci yurtlarına karşı en az 101 saldırı düzenlenirken, bu saldırılarda 48 kişi yaralandı. Aşırı sağcı gruplar tarafından mültecilere karşı ve mülteciler için açılacak yurtları engelleme amacıyla da 85 gösteri düzenlendi.
Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanların sayısı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 202 bin 834'e ulaşmıştı. Bu başvuruların 47 binini Suriyeliler oluşturuyor. Almanya'ya bu yıl da 400 bine yakın sığınmacının iltica başvurusunda bulunacağı tahmin ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...