İşgalci İsrail güçleri Gazzeli balıkçılara saldırdı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri Gazzeli balıkçılara saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, 'İsrail, Gazze sahili açıklarında avlanan 1 balıkçıyı yaraladı, 2 balıkçıyı da gözaltına aldı' dedi.

Ayaş, İsrail deniz kuvvetlerine ait hücum botlarından açılan ateş sonucu yaralanan balıkçının hastaneye kaldırıldığını, gözaltına alınanların ise Aşdot Limanına götürüldüğünü söyledi.
Nizar Ayaş, İsrail ordusunun, balıkçı teknesinin 6 mil sınırını aştığını iddia ettiğini aktardı.
Öte yandan hastane kaynakları, balıkçının durumunun iyi olduğunu kaydetti.
İsrail, Temmuz 2014'teki son saldırısının ardından Gazze Şeridi sahilindeki 3 millik balık avlama menzilini, 6 mile çıkardığını duyurmuştu. Filistinli yetkililer ise İsrail ordusunun balıkçıların bu alanda avlanmasına izin vermediğini ve zaman zaman teknelerine ateş açtığını dil getiriyor.
Filistin Esirler Bakanlığı rakamlarına göre, İsrail hapishanelerinde 7 bin civarında Filistinli tutuklu bulunuyor. İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da 10 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'da 4'ü Hamas üyesi 10 Filistinlinin "İsrail askerleri ve sivillere yönelik şiddet eylemlerine karıştıkları" gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade eidldi.
İsrail güçleri, Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...