Mekke'de ölü sayısı artıyor

Mekke'de ölü sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri

Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 107'ye yükseldi, 238 kişi yaralandı

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu ölenlerin sayısının 107'ye yükseldiği, 238 kişinin yaralandığı bildirildi. Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ölenlerin sayısı 107'ye, yaralıların ise 238'e yükseldi" ifadesi kullanıldı. Sivil Savunma Birimi'nden daha önce yapılan açıklamada 87 kişinin öldüğü, 184 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke'de yaşanan vinç kazasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada Türk hacı adaylarından 2'sinin yaşamını yitirdiğini, 19'unun yaralandığını belirtmişti. Öte yandan, Mekke Bölgesi Emiri Halid el-Feysal'ın, vinç kazasını araştırmak için bir komisyon kurulması ve sonucunun acilen yetkili mercilere sunulması talimatı verdiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...