İnsanlık değil misyonerlik!

İnsanlık değil misyonerlik!

DÜNYA Haberleri

Merkel'in talimatıyla, Almanya'ya kabul edilen Suriyeli Müslüman göçmenlere, oturma izni için Hristiyan olma şartı koşulduğu ileri sürüldü

Ülkelerindeki kaostan hayatlarını kurtulmak için kaçarak Almanya'ya sığınan mültecilere ülkede kalabilmeleri için insanlık dışı bir şart koşulduğu iddia edildi. Almanya'da Hristiyan Demokratlar'ın yönetimi, Suriyeli göçmenler yönelik misyonerlik yaptığı kaydedildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gizli emriyle, ülkeye giriş yapan Müslüman göçmenlere, “Hristiyanlığa geçmeniz halinde oturma izni alacaksınız. Aksi durumda burada kalıcı olmanız mümkün değil” denildi. Çok zor durumdaki Suriyelilerden bir kısmının bu teklifi kabul eder gözükmesi, Almanya'yı daha da cesaretlendirdi. Bazı göçmenlerin bu durumu herkese açıklayacaklarını söylemesi üzerine, Almanlar tarafından tehdit edildikleri belirtildi. İslamofobinin en önemli merkezi Almanya'nın böyle bir çılgınlığa kalkışması, Macaristan'ı da heveslendirdi. Macar yetkililerin de Suriyeli göçmenlere din dayatmasına başladığı iddia edildi. AB yetkililerinden de bu durumdan haberdar olduğu ancak 3 maymunu oynadıkları ortaya çıktı. 

800 BİN MÜLTECİ BEKLENİYOR

Almanya'ya 2015 yılında 800 bin mültecinin sığınma başvurusu yapması beklenirken Alman hükümetinin yaklaşık 10 milyon euro harcama yapması bekleniyor. 2014 yılında sığınma başvurusu yapan 203 bin mülteci için yaklaşık 2.4 milyar euro harcama yapıldığı kaydedildi. Alman Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, AB'nin açıkladığı 160 bin kişilik mülteci kotasının göçmen krizinin boyutları karşısında “okyanusta bir damla” olduğunu söyledi. 

PAPA'NIN ÇAĞRISININ ARDINDAKİ GERÇEK

Bu arada Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Avrupa'daki bütün papazlara en az bir Suriyeli sığınmacıya evlerini açmaları yönünde çağrı yaptı. Aziz Petrus Meydanı'nda on binlerce kişiye yaptığı konuşmada konuyla ilgili detay vermekten kaçınan Papa'nın bu açıklamasının ardında, zor durumda kalan mültecilere yardım etmekten çok misyonerlik yattığı belirtiliyor.

DANİMARKA MÜLTECİLERE KAPIYI KAPATTI, MACARİSTAN İSE KAÇAK GELENLERİ TUTUKLAYACAK
BÜYÜK DRAM SÜRÜYOR
Avrupa ülkelerinin; Suriyeli minik Aylan'ın trajik ölümü sebebiyle mültecilere yönelik azalan sert tutumu yeniden başladı. Aşırı sağcı hükümetin başa geldiği Danimarka'da, ülke üzerinden İsveç'e geçmeye çalışan yüzlerce mülteciye Almanya sınırı kapatıldı. Danimarka'ya giriş yapanlar ise iade edildi.?Daha önce mültecilere her türlü şiddeti uygulayan Macaristan da önümüzdeki haftalardan itibaren ülkeye girmeye çalışan sığınmacıları tutuklayacağını açıkladı. 




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...