HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya denizaltıdan nükleerle vuracak

Kaynak:
Rusya denizaltıdan nükleerle vuracak

DÜNYA Haberleri  / 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın nükleer bomba atabilme kapasitesi bulunan insansız denizaltı araçları inşa ettiğini öne sürdü.

İnsansız sualtı aracı (Unmanned Underwater Vehicle-UUV) ismiyle anılan Rus silahlarının, megatonlarca kuvvette atom bombaları atabilecek kapasitede olduğu bildirildi. Basına yansıyan haberlerde bir megatonluk patlayıcının, bir milyon ton TNT gücünde olduğu bilgisine de yer verildi. Megaton başlıklı bir füzenin, koca bir şehri bir kerede yıkabileceği de belirtildi. Business Insider adlı haber portalında yer alan bilgiye göre, ismi açıklanmayan ABD'li bir yetkili "Ruslar bu silahla ABD'nin önemli kıyı şehirlerini hedef alabilir" dedi. Rusların, 'Kanyon' kodadı verilen bu silahının son derece hızlı hareket edebilme kapasitesinin bulunduğu ve uzun menzilli saldırılar düzenleyebileceği de belirtildi. (Kaynak: Sabah)

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...