Azerbaycan'da paralel yapı operasyonu

Azerbaycan'da paralel yapı operasyonu

DÜNYA Haberleri

Bakü'de Azerbaycan İstihbaratı (MTN) ve MİT'in ortak yürüttüğü operasyonda 30 paralel yapı mensubunun gözaltına alındığı iddia edildi.

Azerbaycan'da Paralel Yapı'ya yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Azerbaycan istihbaratı MTN ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ortak yürüttüğü operasyonda 30'a yakın Paralel Yapı mensubunun gözaltına alındığı öne sürüldü. Bakü'nün Yasamal ilçesine gelen güvenlik güçleri, burada yapılanmış olan Paralel Yapı binalarına baskın düzenledi. Baskında söz konusu yapının önde gelen isimleri gözaltına alındı ve haklarında soruşturma başlatıldı.
SİNİRLİOĞLU AZERBAYCA'A GİTMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu resmi temaslarda bulunmak amacıyla 4 gün önce Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmişti. Sinirlioğlu burada Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüşmüştü.
AZERBAYCAN'DAN 'PARALELLE MÜCADELEYE' TAM DESTEK
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov paralel yapıya ilişkin “Biz Türkiye'yle sürekli olarak temaslarda bulunuyoruz. Her alanda işbirliği yapıyoruz. Azerbaycan Türkiye'nin milli çıkarlarına uygun olan meselelere destek veriyor” ifadelerini kullanmışıt.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...