140 siyonist, işgal güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdi

/ Kaynak: AA
140 siyonist, işgal güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yaklaşık 140 siyonist yerleşimci İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerken 40 yaş altı Müslüman erkekler ise camiye alınmadı.

İsrailli Yahudi yerleşimcilerden oluşan yaklaşık 140 kişilik grubun Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi. Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde yaklaşık 140 Yahudi yerleşimcinin El-Meğaribe Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti. Yahudi yerleşimcilerin Aksa'nın avlusunda tur attığını belirten Kisvani, 40 yaş altı Müslüman erkeklerin ise 11.30'a kadar camiye alınmadığını söyledi.
- Aksa'nın kapısında protesto
Öte yandan bir grup Filistinli Aksa'nın Silsile (zincir) Kapısı'nda toplanarak, Yahudi yerleşimcilerin içeri alınmasını protesto etti. Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin ve Müslümanların girişine yönelik kısıtlamaların sona ermesini talep eden Filistinliler, İsrail karşıtı sloganlar attı. İsrail askerleri grubun etrafını demir barikatlarla çevirirken, Aksa'dan çıkan Yahudi yerleşimcilerle Filistinli göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde 13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. İsrail askerlerinin geçen hafta postallarıyla Aksa'nın içerisine girmesi ve caminin çatısına çıkmasından bu yana gerginlik devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...