HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irkçı Fransız Marine Le Pen, Müslümanlara hakaretten yargılanacak

Kaynak: AA
Irkçı Fransız Marine Le Pen, Müslümanlara hakaretten yargılanacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, 20 Ekim'de Müslümanlara hakaret suçundan Lyon Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Le Pen, 2010 yılında Lyon'da partili bir gruba yönelik yaptığı bir konuşmada, Fransa'da ibadet yerleri küçük olduğu için cuma namazlarını dışarıda kılan Müslümanları eleştirmiş ve ''Müslümanların dışarıda sokakta namaz kalması ile Fransa'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işgal edilmesi" arasında benzerlik kurmuştu.
ADLİ SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Bu açıklamanın ardından Fransa'daki sivil toplum dernekleri, ''ırkçı nefreti körüklediği'' gerekçesiyle Le Pen aleyhinde dava açılması talebiyle mahkemeye şikayette bulunmuştu. Le Pen aleyhinde, 2012 yılında bu başvuruyla ilgili adli soruşturma açılmıştı.
MÜSLÜMANLARIN SERT TEPKİSİNE YOL AÇMIŞTI
Fransa Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Avrupa Parlamentosu, 2013 yılında Le Pen'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermiş, yargılanmasının önünü açmıştı. Fransa'da daha önce de helal et kesimiyle ilgili tartışmalara katılan Le Pen, yine Müslümanların sert tepkisine yol açmıştı.
FRANSA'DA 5 MİLYON MÜSLÜMAN YAŞIYOR
Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli, yaklaşık beş milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa'da en çok Müslüman'ın yaşadığı ülkeler arasında Fransa, ilk sırada.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...