Calais'deki sığınmacılar kaçakçıların kıskacında

/ Kaynak: AA
Calais'deki sığınmacılar kaçakçıların kıskacında

DÜNYA Haberleri  / AA

Sığınmacıları Fransa'nın liman kenti Calais'den İngiltere'ye kaçak olarak taşıdığı iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

Sığınmacıları para karşılığı Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'den İngiltere'ye kaçak olarak götürdüğü iddia edilen 4 kişinin tutuklandığı bildirildi. Pas-de-Calais Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sığınmacıları İngiltere'ye kaçırmakla suçlanan Afgan kökenli 4 şüphelinin tutuklandığı duyuruldu. Açıklamada, 3 aya yakın süren soruşturmanın ardından suç şebekesinin tespit edildiği belirtildi.
Geçen ay Dunkerque kentinde yürütülen başka bir soruşturmada tutuklanan Arnavut kökenli bir kaçakçı ise çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 yıl hapis ve 5 bin avro para cezasına çarptırılmıştı. Bölgedeki kaçakçıların İngiltere merkezli bir suç şebekesine bağlı çalıştığı bildirilmişti.
Fransa'nın Calais şehrinde bekleyen sığınmacılar genellikle İngiltere'ye kamyonlar içine saklanarak geçmeye çalışıyor. Kaçakçıların bu seyahat için aldığı para ortalama 7 bin avroyu bulurken, kaçak taşıyan şoförlerin ise bu paranın 3 bin avrosunu aldığı iddia ediliyor.
Öte yandan Calais'den İngiltere'ye geçmeye çalışan 20 yaşındaki Iraklı bir sığınmacının bugün hayatını kaybettiği bildirildi. Resmi rakamlara göre haziran ayından bu yana Manş Tüneli'nden geçerek İngiltere'ye ulaşmaya çalışan 12 sığınmacı yaşamını yitirdi.
Calais kentinde, çoğu Afrika ülkelerinden, Afganistan'dan ve Suriye'den gelen yaklaşık 3 bin sığınmacı yaşıyor. Ülkenin en büyük kaçak göçmen kampı da burada bulunuyor. Kentteki kaçak göçmen kampının koşulları sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...