Batı Şeria'da 1 Filistinli öldürüldü

Düzenleyen:
Batı Şeria'da 1 Filistinli öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında "iki İsrailliyi bıçaklayarak yaraladığı" öne sürülen Filistinli vurularak öldürüldü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Kiryat Araba'da (El Halil şehri yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimi) bir asker ve bir sivil bıçaklandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi olay yerindeki askerler tarafından vurularak öldürüldü" ifadelerine yer verildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, bıçaklanan kişilerden birinin orta, diğerinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. 

İsrail askenlerinin müdahalelerinde 11 Filistinli yaralandı

Öte yandan, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Tubas kenti yakınındaki El-Faria Mülteci Kampı'nda gösteri düzenleyen Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle müdahalede bulundu, olayda aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılayı kaynakları da aynı bölgede yaşanan olaylarda göz yaşartıcı gazdan etkilenen 4 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

İsrail askerlerinin, Tulkerm kentinin batısında yer alan Huduri bölgesinde Filistinli göstericilere müdahalesi sonucu 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermilerle müdahalesinde, gerçek ve plastik mermi isabet eden 4 kişi yaralandı, 14 kişi de müdahalede kullanılan yoğun gazdan etkilenerek fenalık geçirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...