Açlıktan ölen Suriyeli siviller için protesto

Düzenleyen:
Açlıktan ölen Suriyeli siviller için protesto

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin kuzeybatısında, muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetinde bir çok ilçe ve beldede Madaya'da sivillerin açlıktan ölmesine dikkatleri çekmek amacıyla protesto gösterileri düzenlendi.

Suriye'nin kuzeybatısında, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e bağlı Eriha, Serakib, Maaretu'l Numan ilçesi ile Taftanaz beldesinde bir grup muhalif, Şam'ın kuzeybatısında rejimle Hizbullah milislerinin kuşatması altındaki Madaya beldesindeki insani krizi protesto etti.

Göstericilerin taşıdıkları dövizlerde, ''İnsanlık vicdanı mı öldü?", "İran, Rusya, Hizbullah ve Esed Suriyeli çocukları öldürüyor', "Ne zamana kadar Madaya açlıktan ölecek?''' yazılı olduğu gözlemlendi.

Maaretu'l Numan bölgesindeki yerel aktivistlerden İsmail Taftanazi AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Madaya'daki kardeşlerimiz açlıktan öldüğü bir zamanda bizim onları seyretmemizin bir anlamı yok. Buradan Madaya'ya yardım gönderemiyoruz. Ancak oradaki duruma uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için gösteriler düzenliyoruz'' dedi.

Madaya'da Hizbullah, beldenin çevresine mayın döşeyerek, halkın beldeden dışarı çıkmasını engelliyor. Abluka altındaki beldeye temel gıda maddeleri dahi giremediği için geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...