Sosyal medyada "Madaya'ya destek kampanyası" büyük ilgi gördü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Sosyal medyada "Madaya'ya destek kampanyası" büyük ilgi gördü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistinli aktivistlerin, "Madaya'ya uygulanan ablukanın kaldırılması ve insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmesi" için sosyal medyada başlattıkları kampanyaya binlerce kişi destek verdi.

Filistinli aktivistler tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter 'da "#Madaya-Kardeş-Yermuk" hashtagi ile başlatılan kampanya özellikle Gazzeliler tarafından büyük ilgi gördü.

Madaya beldesinde yaşanan insani drama dikkati çeken aktivistler, Suriye'deki "aç bırakma" politikasının daha önce de Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'nda uygulandığını ve büyük kayıplar verildiğini hatırlattı.

Madaya'da hayatını kaybeden sivillerin resimlerine ve bölge halkının yaşamlarından kesitleri içeren görüntülere de yer veren aktivister, ablukanın bir an önce kaldırılmasını ve bölgeye derhal insani yardımların ulaştırılmasının sağlanmasını istedi.

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor. Hizbullah'ın, Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor.

Abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...