Merkel'den Türkiye itirafı!

Düzenleyen:
Merkel'den Türkiye itirafı!

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2,5 milyon sığınmacıya evsahipliği yapan Türkiye'nin çok az uluslararası yardım aldığını söyledi

Haftalık video mesajında hukuk öğrencisi Eric Schneider'in sorularını cevaplayan Merkel, 22 Ocak'ta yapılacak Türkiye-Almanya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Hükümetlerarası Toplantısı'na değinerek, bu toplantının uzun zamandan beri planlandığını, ekonomi, içişleri, savunma ve dışişleri alanında önemli konuların ele alınacağına işaret etti.

Türkiye'nin sonbaharda Ankara'da ve 12 Ocak'ta, çok sayıda Alman'ın da hayatını kaybettiği İstanbul'da korkunç terör saldırılarının hedefi olduğunu anımsatan Merkel, "Bu, bizim terörizmle mücadelede birlikte durmamız gerektiğini gösteriyor" dedi.

Merkel, bu yüzden de içişleri bakanlarının ve istihbarat servislerinin temasta olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİ
"Türkiye, 10 yıl içinde AB'ye üye olmasını bekleyebilir mi?" şeklinde soruya karşılık Merkel, şimdiden böyle bir tarihi ifade etmenin uygun olmadığını söyledi.

Bunun iki taraf için de ucu açık katılım süreci olduğunu yineleyen Merkel, "Bu süreçte şimdi yeni bir başlık açtık. Başka başlıkların açılmasını dışlamıyorum, ancak gidilmesi gereken daha uzun bir yol var. Yine de temasların daha yoğun hale gelmesinden memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu.


"TÜRKİYE ÇOK AZ ULUSLARARASI YARDIM ALDI"
Sığınmacı krizine ilişkin olarak da Merkel, "Sığınmacıların durumunu iyileştirmek istiyoruz. Türkiye'nin barındırdığı 2,5 milyon sığınmacı arasında en az 900 bin çocuk var. Bunlar okula gitmesi, meslek eğitimi alması gerekiyor. Burada Türkiye, şimdiye kadar çok az uluslararası yardım aldı" şeklinde konuştu.

Angela Merkel, "Sığınmacıların her zaman Türkiye'de kalacakları anlamına gelmiyor bu. Hepimiz Suriye'de ateşkesin sağlanmasını ve daha sonra insanların yurtlarına dönmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Sabah

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...