Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan-Makedonya sınırındaki sığınmacı kampında odun izdihamı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan-Makedonya sınırındaki sığınmacı kampında odun izdihamı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın, Makedonya sınırında İdomeni kasabasındaki sığınmacıların bulunduğu kampa, yakıt amaçlı kullanılmak için getirilen odunları taşıyan kamyonun önünde izdiham oluştu.

Makedonya'ya girmek için sınırdaki kampta bekleyişleri süren çok sayıdaki sığınmacı, odunlardan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Odunları taşıyan kamyonun önünü kesen sığınmacılar izdihama sebep oldu.

Uzun yemek kuyrukları oluştu

Öte yandan, kamptaki sığınmacılar, görevlilerce verilen yemeğe ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Sığınmacılar, saatlerce bekledikten sonra kendilerine verilen yemeklerin doyurucu olmadığından şikayetçi.

Ayrıca, sığınmacılar, kamptaki sağlık kuruluşları önünde de uzun kuyruklar oluşturuyor. Yetkililer, tüm sığınmacıların ihtiyaçlarına yetişme konusunda zorlandıklarını belirtti.

Bu arada, yüzlerce sığınmacı, ellerindeki kayıt belgeleri ile Makedonya sınırındaki bekleyişlerini sürdürürken, sınır noktasının iki tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...