"Rusya topraklarımızı işgal ediyor"

Düzenleyen: / Kaynak: AA
"Rusya topraklarımızı işgal ediyor"

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Rusya'yı topraklarının beşte birini işgal etmekle suçladı.

Margvelashvili, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin çeşitli işgal girişimlerinden mağdur olduğunu belirtti.

"RUSYA ÜLKEMİZİN YÜZDE 20'SİNİ İŞGAL ETTİ"

Rusya'nın desteğiyle tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya bölgelerine atıfta bulunan Margvelashvili, "Rusya ülkemizin yüzde 20'sini işgal etti. Vatandaşlarımızdan yüzde 15'i Gürcü oldukları için kendi ülkelerinde göçmen durumuna düştü. Biz, büyük devletlerin baskısı altında yaşamak istemiyoruz. Benzer trajik olayı geçtiğimiz yıl dost ülke Ukrayna'da gördük. Kırım işgal edildi, ülkenin doğusunda savaş başladı. Komşu ülkeler birbirleriyle köprü kurmalı, işbirliği şekillendirmeli ve işgala yol vermemelidir" şeklinde konuştu.
"BU PROJE HER ÜÇ ÜLKEYE DOST KAZANDIRIR"

Ülkesinin Türkiye ve Azerbaycan'la birlikte gerçekleştirdiği enerji ve ulaştırma projelerini hatırlatan Margvelashvili, Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Güney Gaz Koridoru ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının her üç ülkeye de daha fazla dost kazandıracağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...