Belçika'daki terör operasyonunda 4 polis yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belçika'daki terör operasyonunda 4 polis yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika'nın başkenti Brüksel'de polis operasyonu sırasında açılan ateş sonucu dört polis yaralanırken, olay sonrası başlatılan operasyonda kalaşnikoflu bir saldırgan öldürüldü.

Brüksel'in yaklaşık 10 kilometre dışındaki Forest bölgesinde polis, 13 Kasım'daki Paris saldırıları ile ilgili soruşturma kapsamında bir eve baskın düzenledi.

Yerel saatle 15.20'de (TSİ 16.20) yapılan operasyonda, evden açılan ateş sonucu dört polis hafif şekilde yaralandı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Fransız polislerin de operasyonda yer aldığını kaydetti. 

Brüksel savcılığından yapılan açıklamada, "Bir veya daha fazla saldırganın polisin baskını sırasında kapıdan ateş açtığını, 3 polisin o anda, bir kadın Fransız polisin ise daha sonraki bir çatışamada yarlandığı" bildirildi. 

"En az bir kişi hala aranıyor"

Savcılık, ayrıcayerel saatle 18.15'te (TSİ 19.15) kimliği henüz belirlenemeyen kalaşnikoflu bir saldırganın öldürüldüğünü ve operasyonun gece ve gündüz devam edeceğini duyurdu. 

Bir evde öldürülen kişinin, Paris saldırıları sonrası kaçmayı başaran Salah Abdeslam olmadığını duyuran Belçika medyasına göre, en az bir kişi hala aranıyor. Helikopter destekli operasyona özel kuvvet polisleri de katılıyor. 

Belçika Başbakanı Charles Michel, yarın güvenlik konseyini toplantıya çağırdı

Okulda mahsur kalan çocuklar tahliye edildi

Kordon altına alınan bölgede yer alan bir okul ve kreş de kapatıldı. Çocuklar güvenli bir alanda toplanırken, polis saldırganların içeri girmemesi için güvenlik önlemleri aldı. Okulda mahsur kalan çocukların saatler sonra aileleri tarafından alınmasına müsade edildi. Aileler, polis kordonu altında okula giderek çocuklarını aldı. 

Operasyonun ilk saatlerinde Türk kökenli Belçika vatandaşı Aynur Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Normalde çocukları servis getiriyordu. Gelmeyince okulu aradık. Okul da bize çatışma olduğunu, çocukların güvenli yere alındığını söyledi. Çocuğum okulda mahur kaldı. Okula gidemiyoruz. Kriz masası oluşturmuşlar. Bir numara verdiler, arıyoruz, orası diğer yere yönlendiriyor. Şimdi de 'Bekleyin' dediler. Beklemekten başka çare yok" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...