'Suriye'nin geleceğine Suriyeliler karar verecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'nin geleceğine Suriyeliler karar verecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Remzi, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlanmasına ilişkin "Suriye'nin gelecekteki yapısına Suriyelilerin kendisi karar verecek" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Remzi Ezzeldin Remzi, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın bugün öğleden sonra Moskova ve Kahire'den gelen muhalif gruplarla görüşeceğini söyledi. 

BM Suriye Özel Temsilci de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri çerçevesinde Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi başkanlığındaki rejim heyetiyle ikinci kez bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından Remzi, de Mistura adına gazetecilere açıklamalarda bulundu. Faydalı bir toplantı olduğunu ve görüşmelerin içeriğini ele almaya başladıklarını belirten Remzi, rejimden siyasi süreç konusunda BM'ye sundukları fikirlere daha fazla açıklık getirmelerini istediklerini ifade etti.

Remzi, "Bugün öğleden sonra Moskova ve Kahire'den gelen gruplarla görüşeceğiz. Bildiğiniz üzere birinci tur görüşmelere davet edilmişlerdi. BM'nin 2254 sayılı kararına göre Müzakere Yüksek Komitesi ile konuşuyoruz ama diğer tarafları da istişarelerde bulunmak için davet etme hakkına sahibiz" dedi. 

"Her iki tarafın da kabul ettiği şeyler var"

Görüşmelerin iyi başladığını aktaran Remzi, "Her iki tarafın da kabul ettiği şeyler olduğunu söyleyebiliriz" ifadesini kullandı. 

Remzi, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlandığına ilişkin bir soruya, "BM'nin bu konudaki pozisyonu net. Konuştuğumuz bütün Suriyeliler toprak bütünlüğünün önemini vurguluyor. Suriye'nin gelecekteki yapısına Suriyelilerin kendisi karar verecek. Bu açıklama üzerinde yorum yapmayacağım. Söylenenlerden açıklamayı yapanların kendisi sorumludur" cevabını verdi.

Remzi, de Mistura'nın yarın MYK heyetiyle görüşeceğini, cuma günü ise hem her iki tarafla hem de Moskova ve Kahire grupları da dahil diğer gruplarla görüşeceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...