HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'De Mistura 6 aylık zaman dilimi güvencesi verdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'De Mistura 6 aylık zaman dilimi güvencesi verdi'
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye MYK üyesi ve sözcülerinden Kodmani, BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın kendilerine siyasi geçiş sürecine ilişkin 6 aylık zaman dilimi güvencesi verdiğini söyledi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) üyesi ve sözcülerinden Basma Kodmani, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendilerine siyasi geçiş sürecine ilişkin 6 aylık zaman dilimi güvencesi verdiğini söyledi.

MYK heyeti, BM öncülüğünde tekrar başlatılan Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında de Mistura ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kodmani, de Mistura'ya geçiş sürecine ve geçici bir yönetim organının oluşturulmasına ilişkin önerilerinin olduğu detaylı bir belge sunduklarını belirterek, karşı tarafa da bu tür belgeler sunmaları konusunda BM'nin baskı yapmasını umut ettiklerini ifade etti.

Görüşmelerin hızlı ilerlemesi konusunda istekli olduklarını ifade eden Kodmani, "Zaman dilimini konuştuk ve (siyasi geçiş sürecine ilişkin) de Mistura 6 aylık zaman dilimi güvencesi verdi, umarız bu süre daha az olur" dedi.

Tutukluların serbest bırakılması ve Dariyya'ya insani yardım gönderilmesi konuların son derece önemli olduğuna dikkati çeken Kodmani, de Mistura'nın rejime bu konuda baskı yapacağını kendilerine ilettiğini belirtti.

MYK üyesi George Sabra ise PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmesinin yasa dışı ve kabul edilemez olduğunu, Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...