Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mihlafi: Husiler ile yürütülecek barış görüşmeleri yakında başlayabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mihlafi: Husiler ile yürütülecek barış görüşmeleri yakında başlayabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, Husiler ile yürütülecek barış görüşmelerinin yakında başlayabileceğini belirtti.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik Abdulcelil el-Mihlafi, Husiler ile yürütülecek barış görüşmelerinin yakında başlayabileceğini belirtti.

Miflafi, El-Cezire El-Aşir Kanalı'nın Katar'ın başkenti Doha'da "Ortadoğu'da bölgesel ve uluslararası mücadele" başlığıyla düzenlediği sempozyumda yaptığı konuşmada, Husiler ile yürütülecek barış görüşmelerinin yakında başlayabileceğini ifade ederek, "Yakın zamanda görüşmelerin tarihi açıklanabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mihlafi, "Görüşmelerde bir neticeye varmayı temenni ediyoruz. Kanaatimize göre Husiler, önümüzdeki dönemde bize ortak olacak. Bunun için tek şart silahı ve zorbalığı bırakmaları. Devlet, çeşitliliği kabul eder bu noktada ötekileştirme zannının yok olması gerek" diye konuştu.

Mihlafi, "Yemen'deki savaşı vehimler yönetiyor. Ali Abdullah Salih'in tekrar yönetime dönme zannı, Husilerin, 1962 öncesine dönme ve önderlik etme sanısı, bu vehimler ve zanlar, silahlı güçle destekleniyor. Bu silahlı güçse zanları gerçeğe dönüştüremiyor ama zaman zaman bizim bedel ödememize neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Yemen hükümetinin savaşı tercih etmediğini, her koşulda geçiş dönemini barışçıl şekilde atlatmaya çalıştığını belirten Mihlafi, "Savaşa istemeyerek mecbur kaldık ama barışa hazırız. Bunun için İsviçre'ye gittik. Dünyanın gözü önünde darbecilerle tutukluların serbest bırakılması, kentlerdeki ablukanın kalkması ve yardım ulaştırılması gibi bazı meseleler üzerinde anlaştık ancak bunlar uygulanmadı. Şimdi yine ülkemizde bir gün dahi olsa savaşın durması için ne zaman nereye olursa olsun gideceğimizi söylüyoruz. İşte bizim tutumuz bu" diye konuştu. i.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...