BMMYK Yunanistan'daki operasyonlarını askıya aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BMMYK Yunanistan'daki operasyonlarını askıya aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), sığınmacı krizinin çözümü için AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Yunan adalarındaki operasyonlarının bir kısmını askıya aldığını açıkladı.

BMMYK sözcülerinden Melissa Fleming, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, AB-Türkiye anlaşması ile Yunan adalarındaki sığınmacıların kayıt altına alındığı merkezlerin (hotspot), gözaltı merkezleri haline geldiğini söyledi.

Sığınmacıların kayıt merkezlerinde kendi iradeleri dışında tutulmaya başlandığına ve bu durumun BMMYK'nın kırmızı çizgisi olduğuna dikkati çeken Fleming, "Yeni koşullara göre, kayıt merkezleri artık gözaltı merkezi haline gelmiştir ve zorunlu gözaltına karşı olduğumuz için Yunan adalarındaki operasyonlarımızın bir kısmını askıya aldık." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...