İki yüzlüsün Avrupa

Düzenleyen:
İki yüzlüsün Avrupa

DÜNYA Haberleri

İngiliz The Independent gazetesi Avrupa’ya sordu: Türkiye’de daha fazla can kaybı olurken sustunuz, o zaman neden bayraklar yarıya inmedi, dayanışma için neden Türk bayrağı asmadınız?

Brüksel’de peşpeşe patlayan bombalar sarsılan Avrupa ülkeleri terör gerçeği ile yüzleşince neredeyse bütün kıtada OHAL ilan etti. Hayatın durma noktasına geldiği Avrupa ülkelerinde polisin yanısıra ordu birlikleri de şehirlere inerek güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Türkiye’nin “Terörün iyisi kötüsü olmaz, el ele verelim” çağrılarına yıllardır kulaklarını tıkayan Avrupa’ya en güzel cevap ise bir İngiliz gazetesi olan The Independent’ten geldi. Başta AB merkezi olmak üzere Avrupa’da birçok ülkede bayraklar yarıya indirilirken, Paris Belediye Başkanı ünlü Eyfel Kulesi’ni Belçika bayrağının rengiyle ışıklandırılarak terörü protesto etti. The Independent gazetesi, Belçika’da yaşanan terör olayının ardından Belçika bayrağını yarıya indirerek terörü lanetleyen İngiliz hükümetini Ankara’ya karşı aynı hassasiyeti göstermediği için eleştirdi.
“NEDEN TÜRK BAYRAĞI ÇEKMEDİNİZ?”
Ankara’da art arda yaşanan patlamaları ve verilen kayıpları hatırlatan İngiliz gazetesi, Avrupa sessizliğini korurken Türkiye’de daha fazla kişi hayatını kaybettiğini vurguladı. Yazıda, terör saldırılarının ölü ya da yaralı sayılarıyla ölçülmemesi gerektiğini belirtilirken, “Ankara’da geçen hafta 38 kişinin öldüğü terör saldırısından sonra Downing Street neden Türk bayrağı çekmedi?” diye yazdı. Gazete, Türkiye’de bombalı eylem yapan PKK terörü ile Brüksel’de saldırı düzenleyen DAEŞ terörü arasında hiçbir farkın bulunmadığını da vurguladı.
DAVUTOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Bu arada The Independent gazetesinin “Neden Türkiye’nin yanında değilsiniz?” diyerek AB ülkelerini eleştirmesine Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan teşekkür mesajı geldi. Davutoğlu, “ Bu soruyu soran vicdanlı Batılı aydınlara, gazetecilere teşekkür ediyorum. Bugünlerde bu soruyu daha çok sormaya devam etmeliyiz. Ama maalesef Türkiye’de aynı soruyu soramayanlar hâlâ var” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...