Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Esed rejimi insani yardımların erişimini engelliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Esed rejimi insani yardımların erişimini engelliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın Danışmanı Egeland, Suriye'de rejimin kuşatma altındaki 3 bölgeye insani yardımın erişimine izin vermediğini söyledi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, rejimin kuşatma altındaki 3 bölgeye insani yardımın erişimine izin vermediğini belirterek, yardımların ulaştırılmasındaki ivmeyi kaybetmekten korktuklarını söyledi.

BM insani erişim çalışma grubunun 7. toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Egeland, kuşatma altındaki 18 bölgeden üçüne insani yardım ulaştırılmasına rejimin hala izin vermediğini ifade etti.

"Duma, Daraya ve Harasta'ya hala erişemiyoruz"
Jan Egeland, "Duma, Daraya ve Harasta'ya hala erişemiyoruz. Suriye hükümeti yeşil ışık yakmıyor. İnsani yardımların ulaştırılmasındaki ivmeyi kaybetmekten korkuyoruz." dedi.

Rejimin insani yardım konvoylarındaki ilaç ve tıbbı malzemeleri tırlardan çıkartmaya devam ettiğini ve tahliyeye izin vermediğini belirten Egeland, "Patlamamış bomba ile oynayan üç çocuk, tahliyesine izin verilmediği için aşırı kanamadan öldü." diye konuştu.

Egeland, 200 bin sivilin yaşadığı DAEŞ kuşatması altındaki Deyru'z Zor'a ise iki hafta içinde havadan yardım bırakmaya başlayacaklarını kaydetti.

BM, bu yılın başından bu yana Suriye'de kuşatma altındaki ve erişimin zor olduğu bölgelerde yaklaşık 400 bin kişiye insani yardım ulaştırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...