'Seselj'in politikasına sert bir şekilde karşı çıkacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Seselj'in politikasına sert bir şekilde karşı çıkacağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan Başbakanı Vucic, "Bizim sorunumuz onun (Seselj) politikasıyla ve bunun mahkemenin kararıyla ilgisi yok. Onun politikasına sert bir şekilde karşı çıkacağız" dedi.

Sırbistan hükümeti, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinin, savaş suçu ve insanlığa karşı suçtan yargılanan Çetnik lider Vojislav Seselj hakkındaki beraat kararını olağanüstü toplantıda ele aldı.

Başbakan Aleksandar Vucic, Hükümet Binasındaki toplantının ardından yaptığı açıklamada, Çetnik lider Vojislav Seselj'in savunduğu "Büyük Sırbistan" ideolojisinin, geleceğin politikası olmadığını, Lahey'deki mahkemenin siyasi bir rolü bulunduğunu savundu.

Vucic, Lahey'deki mahkemenin kuruluş amaçlarından birinin eski Yugoslavya topraklarındaki halklar arasında barışı sağlamak olduğunu ifade ederek, mahkemenin bunu yerine getiremediğini ileri sürdü.

"Seselj'in politikasına karşı çıkacağız"

Seselj'e karşı bireysel olarak hiçbir düşmanlığının olmadığını onun politikasıyla sorunu bulunduğunu ifade eden Vucic, "Bizim sorunumuz onun politikasıyla ve bunun mahkemenin kararıyla ilgisi yok. Onun politikasına sert bir şekilde karşı çıkacağız. Onun politikasının Sırbistan'ı geçmişe ittiğini, istikrarsızlığa sürüklediğini düşünüyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...