Suriyeli muhalifler Halep'in kuzeyinde ilerleme kaydetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhalifler Halep'in kuzeyinde ilerleme kaydetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli muhalifler Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ, güneyinde de ateşkesi ihlal eden Esed güçlerine karşı ilerleme kaydetti.

Suriye'de haftasonu boyunca muhalifler, terör örgütü DAEŞ'in yanı sıra geçici ve kısmi ateşkesi ihlal eden rejim güçlerine karşı ilerleme kaydetti. Rusya da güçlerini azaltma kararından sonra ilk kez Azez çevresinde DAEŞ ile mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı grupları vurdu.

Muhalifler, haftasonu boyunca Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge ilan edilmesi öngörülen bölgede DAEŞ ile mücadelelerine ağırlık verdi. ÖSO güçleri Azez-Cerablus arasındaki Kasacık ve Tel Şair köylerini DAEŞ'ten aldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da örgüte ait mevzileri bombaladığını belirten yerel kaynaklar, muhaliflerin Çobanbey beldesine dayandığını ifade etti.

Cerablus'a yakın konumda bulunan Türkmen beldesi Çobanbey, DAEŞ'in Cerablus'tan gelen ikmal yolunda yer alıyor.

Muhalifler, Halep'in güneyinde de Esed güçlerine karşı ilerleme sağladı. Şam-Halep yoluna yakın olması nedeniyle stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolü muhaliflere geçti.

DAEŞ Karyateyn beldesini rejim güçlerine kaptırdı
Yerel kaynaklar, muhaliflerin rejim güçlerinin geçici ve kısmi ateşkesi Şam ve çevresinde ihlal etmesine misilleme olarak Halep'in güneyinde harekat düzenlediğini ifade etti. Geçen cuma rejim, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Deyr Asafir beldesindeki bir okul ve hastaneye hava saldırısı düzenlemiş, çoğu çocuk 32 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

DAEŞ'e bir kaybı da rejim güçleri verdirdi. Humus'un doğu kırsalındaki Karyateyn beldesi dün Esed rejiminin kontrolüne geçti.

Bu arada iki hafta önce Suriye'deki güçlerini azaltacağını açıklayan Rusya haftasonu ateşkesi ihlal etti. Yerel kaynaklar, Azez'deki devlet hastanesi civarını bombalayan Rus uçaklarının hedefinde bölgedeki ÖSO güçleri olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...