KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Hükümetsizlik arzu edilen bir şey değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Hükümetsizlik arzu edilen bir şey değil

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerelerin devam etttiği bir ortamda ülkede bir kriz ortamı oluşmasının en son istediği şey olduğunu belirterek, "Hükümetsizlik arzu edilen bir şey değil." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iki gün içerisinde partiler bir çoğunluk oluşturamazsa, ikinci yol olarak mecliste en çok milletvekiline sahip partiden başlayarak hükümet kurma sürecini başlatacağını, bundan da sonuç çıkmazsa erken seçime gidileceğini söyledi.

Akıncı, Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının düzenlediği 19. Avrasya Ekonomik Zirvesi için İstanbul'a hareketi öncesi Ercan Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, ülkeye döndüğünde hükümet görevlendirmesini yapabilmesi için bir tablonun ortaya çıkmasını temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin istifasının ardından mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkanlarıyla dün gerçekleştirdiği toplantıda, parti başkanlarının hiçbirinin güvenoyu almaya yetecek çoğunluğa sahip olduğu beyanında bulunmadığını, bu nedenle bir görevlendirme yapamadığını kaydetti.

Hükümet formülü çıkarma amacıyla parti başkanlarının kendisinden iki gün süre istediğini dile getiren Akıncı, "Ümit ederim ki cumadan itibaren görevlendirmeyi yapabilmek için daha net bir tablo ortaya çıkacak." diye konuştu.

Hükümetsizlik arzu edilen bir şey değil
Akıncı, müzakerelerin devam etttiği bir ortamda ülkede bir kriz ortamı oluşmasının en son istediği şey olduğunu belirterek, "Hükümetsizlik arzu edilen bir şey değil. Sorunları çözecek, konuların üstüne gidecek, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin önünde görecek, çağdaş, demokratik bir gelecek için çaba harcayacak, gerçek anlamda reformlar yapacak bir hükümet anlayışına ülkemizin ciddi ihtiyacı var. Bunu erken zamanda yapmak da hepimizin yararınadır." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Akıncı, "İki gün içerisinde partiler bir çoğunluk oluşturamazsa, ikinci yol olarak mecliste en çok milletvekiline sahip partiden başlayarak hükümet kurma sürecini başlatacağım. Bundan da bir sonuç çıkmazsa partiler şapkayı önlerine koyup erken seçimin yolunu tutacaklar." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...