Sığınmacılar sınırdaki tel örgüleri yıkmaya çalıştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sığınmacılar sınırdaki tel örgüleri yıkmaya çalıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan-Makedonya sınırındaki tel örgüleri yıkmaya çalışan kadın ve çocuk sığınmacılarla polis arasında arbede yaşandı.

Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki kampta günlerdir sınırın açılmasını bekleyen bir grup sığınmacı, Makedonya ordusu tarafından sınıra yerleştirilen tel örgüleri yıkmaya çalıştı.

Bölgeye gönderilen güvenlik güçleriyle sığınmacılar arasında arbede yaşandı.

Olayların büyümesiyle, sınırın Yunanistan tarafında bulunan tren yolunun her iki tarafına inşa edilen tel örgülere kısa süre içinde yüzlerce sığınmacı toplandı. Tren yolunun etrafındaki tel örgüyü yıkıp Makedonya sınırındaki tel örgülerin önünde bulunan kadın ve çocuk sığınmacıların yanına gitmeye çalışan grupla polis arasında da arbede yaşandı.

Gerginliğin artması üzerine polise destek vermesi için bölgeye asker takviyesi de yapılırken, olaylar kontrol altına alındı.

Yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni'deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...