'Azerbaycan'a silah satışını sürdüreceğiz'

Düzenleyen:
'Azerbaycan'a silah satışını sürdüreceğiz'

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Savunmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, anlaşmalara uygun olarak stratejik ortak Azerbaycan’a silah satmaya devam edeceklerini açıkladı.

Gazetecilerin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Rusya’nın Azerbaycan’a yaptığı yüksek miktarda silah satışını eleştirmesiyle ilgili sorusunu cevaplandıran Rogozin, “Her şey anlaşmalara uygun olarak yapılıyor. Her iki ülke de stratejik ortağımız” cevabını verdi.

Azerbaycan, silah piyasasında Rusya’nın büyük ortaklarından biri. Moskova ve Bakü, 2010-2014 döneminde helikopter, hava savunma sistemi, tank ve top sevkiyatı konusunda toplam maliyeti 4 milyar dolara varan bir dizi anlaşma imzalamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, daha önce yaptığı açıklamada, silah sevkiyatı sırasında bölgedeki tüm riskleri dikkate aldıklarını belirterek, “Ermenistan ve dost Azerbaycan’a her türlü silah sevkiyatı, bölgede güç dengesini koruma ihtiyacı titiz bir biçimde dikkate alınarak gerçekleştiriliyor” demişti.

Ermeni basınında yer alan bir habere göre, Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovanisyan, Rogozin’in Azerbaycan’a silah satışına devam edileceğini açıklamasının, “Tüm yaşananlardan sonra silah satışı ahlaksızlık” yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...