Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosnalı polisler Türkiye'de edindikleri tecrübeleri ülkelerine taşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosnalı polisler Türkiye'de edindikleri tecrübeleri ülkelerine taşıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'de Polis Akademisi'nde aldıkları eğitimin ardından ülkelerine dönen Bosnalı polisler, Türkiye'de edindikleri bilgi ve tecrübeleri iş arkadaşlarına aktarıyor.

Türkiye'de Polis Akademisi'nde aldıkları eğitimin ardından, ülkeleri Bosna Hersek'e dönen emniyet mensupları, ülkelerinde özel harekat komutanı ve komiser yardımcısı gibi önemli görevlerde halkına hizmet ediyor.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında 1998 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Türkiye'de eğitim alan birçok Bosnalıdan ikisi, Fatmir Hajdarevic ve Slobodanka Ristic, beş yıllık eğitimin ardında ülkelerine dönerek önemli görevler icra ediyor.

Halen Saraybosna Kantonu Polisi bünyesinde Özel Harekat Komutanı olarak görev yapan Hajdarevic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'in savaştan yeni çıktığı ve devletin kurulma evresinde olduğu 1998 yılında "iyi bir eğitim almak" ve "ülkesine fayda sağlamak" için Türkiye'ye gittiğini söyledi.

Beş yıl geçirdiği Ankara'daki Polis Akademisi'nde mesleki derslerden hukuk derslerine kadar çeşitli alanlarda eğitim aldığını aktaran Hajdarevic, "Kaliteli eğitimin her zaman bir etkisi var. Ben o kaliteli eğitimi aldım." dedi.

"Para ya da altın değil, dostluklar zenginliktir"
Ankara'daki Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra Türkiye ile bağının hiç kopmadığını vurgulayan Hajdarevic, geçen yıllarda Türkiye'ye giderek istihbarat, olay yeri inceleme gibi kurslara katıldığını ve orada edindiği bilgileri Bosna Hersek'teki meslektaşlarına da aktardığını söyledi.

Hajdarevic, Ankara'daki eğitime başladığı yıllara dönme imkanı olsa yeniden Türkiye'ye gidip orada eğitim alacağını vurgulayarak, "Para ya da altın değil, dostluklar zenginliktir. Bizim devrede, Moğolistan'dan Bosna Hersek'e farklı ülkelerden arkadaşlar vardı. Şimdi nereye gidersek gidelim bir tanıdığımız oluyor. Gittiğin yerde sadece seninle bir çay, kahve içecek insan olsa dahi yeter." şeklinde konuştu.

Tecrübelerini polis adaylarına aktarıyor
Ankara'daki Polis Akademisi'nde 2004-2009 yıllarında eğitim alan Slobodanka Ristic de Saraybosna Kantonu Stari Grad Polis Merkezi'nde komiser yardımcısı olarak görev yaptığı gibi, aynı zamanda Saraybosna'daki Polis Akademisi'nde de geleceğin polislerine eğitim veriyor.

Ristic, Türkiye'deki Polis Akademisi'ne 21 yaşındayken gittiğini belirterek, "Sıkı bir disiplin vardı orada. Çok zordu ama benim için mutlu ediciydi." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...